Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Nyertes NEA pályázataink

Általános tartalom



Nyertes NEA pályázataink:

  • NEA-KK-17-M-0092
  • NEA-KK-17-SZ-0044
  • NEA-KK-18-M-0116
  • NEA-KK-18-SZ-0651
  • NEA-KK-19-Ö-M-0326
  • NEA-KK-20-O-V-0445
  • NEAO-KP-1-2021/2-000699
  • NEAO-KP-1-2022/2-000010

Az egyesület 2009-ben több év aktív együttmunkálkodás után jött létre a célból, hogy az egyesületi formába való tömörülés előmozdítsa a hatékonyabb működést. Az egyesület tagjai tevékenységi területükön tapasztalt szakemberként dolgoznak.

Szervezetünk jó kapcsolatot ápol határon túli turisztikai szervezetekkel, akikkel a folyamatos kapcsolattartást és eszmecserét a szakmai fórumokon, kiállításokon való kölcsönös megjelenés biztosítja. A rendezvényeken való részvétel indokoltságát a több mint ötezer fős érdeklődés is alátámasztja, így sikeres előmenetelünk érdekében a turisztikai környezet kulturális, népi hagyományainak bemutatására is törekszünk előadások és rendezvények (Nyárbúcsúztató, Tökfesztivál stb.) megszervezésével.

Egyesületünk rendszeresen részt vett a községben és a környéken megrendezésre kerülő jótékonysági rendezvényeken, és adományokkal járult hozzá a kitűzött célok eléréséhez. Szervezetünk folyamatos támogatója más civil szervezetek rendezvényeinek, több esemény megvalósításában társszervezői szerepet is vállal, úgy, mint a „Bakonyszentlászlói Falukarácsony", az „Ültess fát a jövőért" rendezvény, a térség virágosítási programja, a gyermeknap, játszótér kialakítás és rendszeres karbantartás.

Egyesületünk folyamatosan munkálkodik az esélyegyenlőség megteremtésén és a társadalmi-, kulturális különbségek csökkentésén. Hátrányos helyzetű rétegeknek igyekszünk minél többszőr tartani kézműves foglalkozásokat, hagyományőrző esteket. A szomszédos település gyermekotthonának lakói (Bakonyoszlopi Gyermekotthon) rendszeres meghívottai ezen foglalkozásoknak, sőt több alkalommal az egyesület szervezésében lebonyolításra kerülő karitatív akciókat az otthon lakói helyben élvezhették (devecseri program, mikulás vonat). Az egyesület tagjai számára folyamatosan szervezünk szakmai találkozókat a turizmus területén élen járó szakmai tekintélyek meghívásával. Több alkalommal tartottunk tájékoztató jellegű összejöveteleket, melyek célja a turizmusban tevékenykedők működésének hatékonyabbá tétele, tapasztalat cseréje, a szakmaiság növelése.

A NEA pályázatainknak köszönhetően a működési költségeink mellett a fent leírt tevékenységek megvalósításához kaptunk támogatást, amit ezúton is köszönünk.